Emil Boc anunţă supraimpozitarea bogaţilor

20

Premierul a declarat ieri că Ministerul de Finanţe elaborează un proiect legislativ potrivit căruia persoanele cu averi mari vor trebui să cedeze un procent la bugetul de stat, relatează Evenimentul Zilei.

După creşterea TVA, reducerea salariilor bugetarilor, dar şi eşuata tăiere a pensiilor, premierul Emil Boc a mai anunţat „o măsură anticriză”. Şeful guvernului vrea ca şi bogaţii să suporte măsuri de austeritate şi să dea la bugetul statului un procent din averea lor. În consecinţă, a anunţat ieri intenţia guvernului de a supraimpozita marile averi.

Premierul a precizat că un proiect pe această temă se află în pregătire la Ministerul Finanţelor şi că efectul prognozat este asigurarea unor venituri importante la buget.

UNPR a propus în urmă cu o săptămână introducerea unei „taxe de solidaritate” pentru persoanele fizice care deţin locuinţe, terenuri, avioane, elicoptere şi ambarcaţiuni a căror valoare însumată depăşeşte 450.000 de euro. „Taxa de solidaritate”, conform proiectului UNPR şi asumat de premierul Boc, ar fi de 1% din valoarea averii care depăşeşte acest cuantum.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata