Emil Boc îl consideră responsabil de măsurile economice pe liberalul Varujan Vosganian

17

Primul-ministru Emil Boc l-a criticat dur joi (20 mai 2010) pe liberalul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor în guvernarea Tăriceanu, susţinând că acesta a girat iresponsabil o politică financiară a statului, fără acoperire.

„Mulţi dintre cei care dau lecţii la televizor de macro-economie şi de ieşire din criză sunt autorii măsurilor de austeritate care au dus România pe marginea prăpastiei şi care pun Guvernul pe care îl reprezint în situaţia de a lua măsuri extrem de dure de austeritate, de a nu ajunge într-o situaţie dificilă. Spun cu subiect şi predicat: Vosganian.

Domnul fost ministru al Finanţelor Vosganian, care, din nefericire, a fost acela care, după plecarea ministrului Vlădescu, a girat iresponsabil o politică financiară a statului, fără acoperire şi care astăzi ne costă pe toţi românii”, a declarat premierul Emil Boc, joi, la finalul celor peste trei ore de discuţii purtate la Ministerul de Finanţe, cu sindicatele şi cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, şi cel al Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Şeful Executivului a susţinut, de asemenea, că în 2009 s-a reuşit să se ţină sub control creşterea salariilor, însă, din cauza adâncirii crizei economice, situaţia actuală cere impunerea măsurilor de austeritate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata