Emil Boc se declară şocat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti

22

Primul-ministru Emil Boc a dat asigurări familiilor care au avut de suferit în urma tragicului eveniment de la Maternitatea Giuleşti că vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenţă.

Şeful Executivului a transmis marţi (17 august 2010) condoleanţe familiilor care şi-au pierdut în incendiu nou-născuţii. „În primul rând aş vrea să transmit şi eu condoleanţe familiilor îndoliate pentru tragicul eveniment petrecut aseară (luni – n.r.), care, la fel ca pe orice român, m-a şocat şi pe mine.
Vreau să asigur familiile îndoliate că vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenţă pentru a trece şi a uşura din imensa durere pe care o au. Celelalte aspecte vor fi discutate în cadrul Guvernului. În acest moment nu o să fac alte declaraţii având în vedere că este o anchetă în derulare”, a spus Emil Boc.

Pe de altă parte, el a menţionat că, în plan guvernamental, a fost iniţiat un amplu proces de reformă şi restructurare a cheltuielilor publice în sectorul sanitar, astfel încât ele să fie utilizate cu eficienţă.
„Acum, la rectificarea bugetară, dăm aproximativ 2 miliarde de lei pentru plata unor arierate, dar prin faptul că încă nu avem un sistem electronic în întregime în Sănătate, că nu avem un card naţional de sănătate şi alte modalităţi informatice se pierd din nefericire bani care ar putea fi economisiţi şi transferaţi pe componenta de infrastructură”, a susţinut Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata