Emil Boc: Toate internările mele au fost în spitale din România

18

Premierul Emil Boc a declarat joi (19 august 2010) la Cluj-Napoca, că are încredere în probitatea profesională a personalului medical din România, dovadă fiind intervenţiile chirurgicale la care a fost supus şi pentru realizarea cărora a apelat numai la spitale din România.

”M-am operat în spitale din România. Toate internările pe care le-am avut au fost în spitale din România şi le voi face şi în continuare, în ţară, dacă va fi cazul. Dar sper să fiu sănătos şi să nu fie cazul să mă internez”, a spus şeful Executivului.
Referindu-se la ajutorul financiar pe care Guvernul îl acordă celor 5 familii greu încercate prin pierderea bebeluşilor în accidentul de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, premierul Emil Boc a precizat să este vorba despre ”un sprijin moral, acordat familiilor aflate în nevoi”.

”Nu este vorba de o compensare. Viaţa nu poate fi plătită nici cu aurul din lume şi nici cu bani. Este vorba de un sprijin moral”, a afirmat primul ministru. Totodată, premierul Emil Boc a arătat că subiectul demisiei ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, ”a fost dezbătut, miercuri, pe toate faţetele şi s-a dat un răspuns la acestă întrebare”.

Şeful Executivului a amintit, în context, că Ministerul Sănătăţii a descentralizat, în acest an, un număr de 373 de spitale, aproape toate fiind preluate de consiliile judeţene şi locale, iar acest proces ”aduce un spor de responsabilitate în administrare”.
Primul ministru a mai spus că Executivul a transferat autorităţilor judeţene clujene un teren din comuna Floreşti, în vederea construcţiei Spitalului de Urgenţă. Totodată, se află deja la Parlament Legea privind parteneriatul public-privat, care va deschide posibilitatea construirii unor noi spitalele în România, în baza unui astfel de parteneriat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata