Expoziţia „Lumea fluturilor” de la Muzeul Antipa, deschisă până pe 14 septembrie

14

Expoziția „Lumea fluturilor”, deschisă în grădina Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, va putea fi văzută până în data de 14 septembrie, anunță Direcția Comunicare a instituției muzeale, într-un comunicat transmis joi.

Inaugurată în data de 3 iunie, expoziția le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea 15 specii de fluturi exotici zburând liber în sera special amenajată în grădina Muzeului „Antipa”, dar ocazia de a fi martori la „nașterea” unui fluture care-și părăsește învelișul de nimfă.

Toate speciile sunt distribuite pe areale relativ largi iar existența lor nu este considerată a fi periclitată în vreun fel, exemplarele prezentate provenind din pupe obținute prin creșterea omizilor în ferme specializate aflate în diferite țări cu climat tropical (Filipine, Costa Rica, Thailanda, Indonezia, Uganda, Kenya etc.).

În expoziție, insectele vii sunt prezentate și prin texte de informare cu privire la denumirea speciei, țările de origine, comportament și ecologie etc.

Prețurile biletelor sunt de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari și 12 lei pentru adulți, copiii cu vârste mai mici de doi ani beneficiind de gratuitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata