Faliment pentru cel mai mare producător de chitare

26

Marți, Compania Gibson şi-a declarat falimentul, dar a prezentat un plan de continuitate ce a primit acordul majorităţii creditorilor săi, informează News.ro.

Greutățile financiare ale companiei au început în urmă cu mai multe luni şi Gibson se afla în faţa scadenţei unei datorii, care o obliga să înapoieze sau refinanţeze, până la 1 august, 375 de milioane de dolari în acţiuni.

Încercarea de a varia aria de produse, sisteme audio pentru publicul larg, prin filiala Gibson Innovations ar fi dus la această situaţie limită.

Această strategie a fost pornită în 2014, odată cu achiziţionarea Koninklijke Philips, pentru 135 de milioane de dolari.

Grupul a hotărât să renunţe la ea şi să se concentreze pe fabricarea de instrumente muzicale şi sisteme profesionale de sonorizare, conform unui comunicat emis marţi.

Gibson Brands, compania-mamă a chitarelor Gibson, a ajuns la un acord de restructurare cu deţinătorii a 69% din totalul acţiunilor, care are termen limită 1 august şi va primi un credit de 135 de milioane de dolari.

„Acest proces va fi practic invizibil clienţilor noştri, care vor putea beneficia în continuare de produsele şi servicii”, a declarat Henry Juszkiewicz, preşedinte şi CEO al Gibson Brands.

Compania, care produce între altele chitarele Les Paul, a fost fondată în 1902 şi acum îşi are sediul în Nashville.

Între artiştii care au folosit şi folosesc chitarele Gibson se numără B.B. King, Keith Richards (The Rolling Stones), Jimmy Page (Led Zeppelin) şi Slash.

Gibson Brands este şi proprietara pianelor Baldwin, create în 1862 şi folosite de importanţi creatori precum Igor Stravinsky, Leonard Bernstein, Ray Charles şi Dave Brubeck.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata