Federaţia SANITAS, îngrijorată că demisia Guvernului ar putea să blocheze sau să întârzie legea salarizării bugetarilor

23

Reprezentanții Federației SANITAS sunt îngrijorați că demisia Guvernului României ar putea să blocheze sau să întârzie proiecte de legi de interes major pentru salariații din sistemul bugetar ce urmau să primească girul Executivului în perioada imediat următoare, în principal fiind vorba de legea salarizării personalului bugetar.

Conform unui comunicat remis joi , proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr 35/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, este un alt document legislativ important pentru reprezentanții Federației, susținut de Ministerul Sănătății, cu amendamentele propuse de SANITAS.

„După negocierile avute cu reprezentanții Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților, cei ai Ministerului Sănătății și Ministerului Finanțelor Publice aveam convingerea că putem să dăm vești bune colegilor din sistemul public de asistență socială, precum și personalului din direcțiile de sănătate publică privind majorarea salariată cu 25%. Este necesar ca indiferent de situația politică actuală să se urgenteze procedura de validare a acestei legi, continuând politica socială demarată și susținută de reprezentanții guvernului Ponta”, a declarat Leonard Bărăscu, președintele SANITAS.

Federația SANITAS își asigură membrii că va continua dialogul cu instituțiile statului pentru obținerea unei majorări salariale de 25% și pentru aceste categorii profesionale, până când discriminarea între categoriile profesionale din sănătate va înceta.

‘Ne exprimăm speranța că dincolo de disputele politice, cei care astăzi trebuie să ia decizii cruciale pentru a asigura stabilitatea acestei țări vor avea în vedere asigurarea continuității în ministerele în care, așa cum s-a întâmplat în Ministerul Sănătății, echipa de conducere, prin negocieri oneste și corectă înțelegere a nevoilor sistemului a promovat politici unanim agreate și a făcut pași importanți în implementarea unor reforme demult așteptate’, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata