Fenechiu: Nu mai sunt optimist; doar Dumnezeu mă mai ajută

19

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, s-a prezentat marţi la ÎCCJ, unde se va judeca ultimul termen în dosarul „Transformatorul”. El a declarat că nu mai este optimist şi i-a rugat pe jurnalişti „să-i ţină pumnii, deoarece doar Dumnezeu mă mai ajută”.

„Nu mai sunt optimist, pentru că eram optimist dacă în acest dosar se admiteau probele. Eu cred că un om, pentru a fi condamnat, trebuie ca instanţa să admită probele şi în favoarea dar şi în defavoarea lui, pentru a vedea dacă este vinovat sau nu. Eu nu am auzit până acum să se stabilească un prejudiciu fără să existe o expertiză (…) Avocaţii îmi spun că nu au de ce să mă apere, pentru simplu fapt că astăzi asupra mea nu există acuzări, ci doar speculaţii, iar pe speculaţii nu pot fi apărat”, a spus Fenechiu la intrarea în sediul instanţei.

„Am o familie acasă la care aş dori să ajung. Să îmi ţineţi pumnii. Doar Dumnezeu mă mai ajută”, a adăugat Relu Fenechiu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dezbat marţi ultimul termen în dosarul „Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat anterior la cinci ani de închisoare.

Magistraţii au amânat luni pentru a doua zi ultimul termen al procesului, după ce avocaţii au susţinut că Fenechiu nu a putut să vină de la Iaşi la Bucureşti din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata