Ferma de capre: afacerea de succes în care o tânără din Iaşi a investit toate economiile familiei

23

 

  • Reclama din om în om i-a adus cei mai mulţi clienţi

Când vine vorba de găsirea de noi clienţi, tânăra spune că a ajutat mult activitate pe internet, pe Facebook şi mai puţin distribuirea de flyere în oraş. Totuşi, clienţii cei mai mulţi au venit pe baza recomandărilor celor deja cuceriţi de bunătăţile căpriţelor vesele.

”În zona noastră sunt mulţi crescători de capre, dar noi am ales să ne promovăm ca fermă, ca o afacere prietenoasă. A contat mult că am pus mereu la dispoziţie, chiar şi pe pagina de Facebook  – Ferma Caprele Irinucăi, documentele noastre de producători, analizele laptelui şi toate informaţiile legate de igiena şi siguranţa alimentară. Cred că avantajul nostru în faţa altor afaceri similare este seriozitatea. Este uşor să câştigi încrederea oamenilor, dar este greu să o păstrezi dacă nu eşti sincer, nu îţi ţii cuvântul dat şi faci rabat de la calitate”, dezvăluie ieşeanca secretul fermei ”Caprele Irinucăi”.

Proprietara fermei ”Caprele Irinucăi” are în vedere, pe viitor, accesarea unor fonduri europene pentru modernizarea afacerii agricole, deşi în trecut a avut o experienţă neplăcută în acest domeniu. După ce a investit timp şi bani în pregătirea unui dosar, a aşteptat peste un an să primească răspunsul din partea autorităţilor. Condiţia impusă pentru a accesa finanţarea era înfiinţarea unei ferme de capre pentru carne, nu pentru lapte, ceea ce îşi doreau de fapt, astfel că au renunţat la proiect.

”Sper ca noile măsuri să fie mai clare şi procesarea cererilor să fie mai rapidă. Dacă vom mai aplica, vom căuta o măsură care să nu ne blocheze activitatea, să nu putem face nimic până când nu ni se apobă proiectul. Am vrea să obţinem bani pentru nişte utilaje mai performante”, este optimistă Irina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata