Foşti manageri de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti şi Spitalul Orăşenesc Bicaz, declaraţi incompatibili de ANI

27

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Ion Uleia, fost manager al Spitalului Orăşenesc Bicaz, judeţul Neamţ, precum şi în cazul lui Gabriel Cătălin Smarandache, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” din Bucureşti, ca urmare a exercitării simultane de funcţii.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Uleia s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de manager al Spitalului Orăşenesc Bicaz (22 decembrie 2010 — 20 decembrie 2013), a deţinut simultan şi funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Bicaz (mandatele 2008 — 2012 şi 2012 — 2016).

De asemenea, Smarandache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 octombrie 2009 (data numirii în funcţia de manager interimar) — 2 octombrie 2013 (data rezilierii contractului de management), întrucât a exercitat simultan funcţiile de manager interimar/manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” din Bucureşti, medic specialist în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti, respectiv şef compartiment (medic specialist, medic primar) în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti.

ANI susţine că cei doi au încălcat dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) şi alin. (4) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică; Dacă managerul selectat prin concurs se află în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori conflict de interese în termen de 30 zile de la apariţia acestora”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata