Fostul deputat Arpad Pal, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

15

Fostul deputat UDMR Arpad Pal a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar din Harghita.

De asemenea, instanța i-a interzis lui Arpad Pal pe o durată de 10 ani dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție publică, de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Arpad Pal a fost trimis în judecată în august 2014 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce a fost reclamat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese.

Potrivit ANI, Arpad Pal și-a angajat fiica, Katalin Pal, la Biroul Parlamentar — Circumscripția electorală nr. 21 Harghita. Beneficiul patrimonial obținut de fiica fostului deputatului UDMR a fost de 33.939 lei (8.081 euro). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata