Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura, arestat pentru 30 de zile

12

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis miercuri, 21 ianuarie, Curtea de Apel București, în dosarul de corupție în care este acuzat de dare de mită și trafic de influență.

Decizia nu este definitivă.

Ovidiu Puțura a fost reținut marți de procurorii DNA, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență.

„În noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-a promis unei judecătoare că, din funcția pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiție sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât o persoană din familia judecătoarei să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia”, susțin procurorii.

În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care era implicată soția sa, Alina Puțura, și care avea ca obiect o revendicare imobiliară, finalizat ulterior cu admiterea acțiunii acesteia și obligarea recunoașterii dreptului de proprietate asupra unei porțiuni de teren în suprafață de 916 mp.

Urmare a influenței exercitate de Puțura, completul a dat o soluție favorabilă soției sale.

De asemenea, în perioada 2013-2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile.

Puțura a activat ca judecător la Tribunalul Bistrița-Năsăud iar până miercuri a fost director la Direcția contencios din Ministerul Justiției, detașare care a încetat prin decizia CSM, la solicitarea ministerului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata