Fotbal: Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu Dinamo Moscova

17

Antrenorul român Dan Petrescu şi-a reziliat contractul care-l lega de echipa rusă de fotbal Dinamo Moscova, după evoluții mai puțin convingătoare ce au culminat cu umilința din weekend (0-4) de pe terenul ”lanternei roşii” Anji Mahackala, anunță agenția RIA Novosti.

Dinamo este pe locul 4 în clasament, dar rezultatul din ultima etapă lasă puține speranțe de calificare în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Cu 6 etape rămase de disputat, echipa este la 8 puncte de liderul Lokomotiv Moscova şi la 7 puncte de Zenit St. Petersburg, ocupanta poziției secunde, care duce în preliminariile Ligii Campionilor.

„Dinamo a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Dan Petrescu”, a indicat clubul pe Twitter.

În cele cinci meciuri de după pauza de iarnă, Dinamo are un bilanț de două victorii, două egaluri şi o înfrângere.

Noul preşedinte al lui Dinamo, miliardarul Boris Rotenberg, care este şi acționar al grupării, a avut aşteptări mai mari.

„Anul trecut Dan a scos echipa dintr-o situație grea, dar în ultima perioadă nu s-au văzut progrese. Trebuie să mergem înainte”, a afirmat directorul sportiv al clubului, Guram Adjoev.

Petrescu, 46 de ani, a preluat-o pe Dinamo în august 2012, când formația era în zona retrogradării. Sub conducerea sa, echipa a încheiat sezonul trecut pe locul 7. Petrescu a afirmat în septembrie că obiectivul lui Dinamo pentru noua stagiune este prezența în Europa League, adică o clasare în primele 5 locuri. În Rusia, tehnicianul a mai antrenat-o pe Kuban Krasnodar.

Adjoev l-a avertizat public luna trecută pe fostul fundaş al lui Chelsea că Dinamo trebuie să câştige mai multe meciuri dacă el vrea să-şi păstreze slujba. Decizia concedierii tehnicianului a venit după reuniunea de marți a conducerii clubului.

Adjoev a confirmat că Dinamo negociază cu tehnicianul lui Amkar Perm, Stanislav Cercesov, fost portar al naționalei Rusiei. „Sper că-l vom putea prezenta curând ca noul nostru antrenor”, a spus Adjoev. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata