Fotbal: Mircea Lucescu a explicat de ce rămâne la Şahtior Doneţk

20

Antrenorul român Mircea Lucescu a declarat luni, într-o conferință de presă, că rămâne la Șahtior Donețk și a explicat că nu putea părăsi echipa într-un moment greu, pe fundalul situației politice din Ucraina, a anunțat site-ul clubului.

Lucescu, care pregătește din anul 2004 formația ucraineană, a discutat cu președintele lui Șahtior, Rinat Ahmetov.

„N-am intenționat să plec de la Șahtior și cred că problemele cu care ne confruntăm acum vor fi rezolvate. Astăzi noi am format o echipă bună, solidă, iar eu, la rândul meu, voi face tot posibilul pentru a îmbunătăți imaginea și performanțele echipei. Noi am vorbit mult despre viitorul meu, dar într-o perioadă dificilă cum e cea de acum nu pot să las echipa”, a afirmat Lucescu.

„Mai am un an de contract. Dacă Șahtior va face o ofertă, mă voi gândi la prelungirea lui. De aceea mă aflu aici, ca să continui munca la Șahtior. Contractul meu nu e cel mai important lucru acum. Trebuie să ne întoarcem la o viață normală, să nu ne mai temem când mergem pe străzile din Donețk. Sper că asta se va întâmpla curând. (…) Dacă sănătatea mi-o va permite, s-ar putea să mă vedeți aici și peste 10 ani!”, a spus tehnicianul.

„Obiectivele rămân aceleași: campionatul, Cupa Ucrainei și să ajungem cât mai departe în Champions League”, a adăugat el.

„N-aș vrea să jucăm finala Supercupei în fața a 500 de spectatori. Jucăm în primul rând pentru spectatori și toate celelalte sunt mai puțin importante. Sper că în această lună se va face tot posibilul pentru a stabiliza situația în Ucraina”, a declarat antrenorul.

„Până acum, niciun jucător nu a vrut să plece de la echipă. Contractul lui Tomas Hubschman a expirat”, a spus Lucescu, adăugând că ar vrea ca jucătorul croat Eduardo să rămână la Șahtior.

Legat de discuțiile pe care le-a avut cu echipe din Turcia, el a spus: „Toți cei cu care am discutat și care m-au dorit, știau că prioritatea mea este Șahtior. Într-un asemenea moment greu, în niciun caz, repet, nu puteam să las echipa. Sunt aici ca să continui munca începută acum 10 ani”

În urmă cu câteva zile, președintele clubului Galatasaray Istanbul, Unal Aysal, confirmase că gruparea sa discută cu Lucescu, cel care a mai antrenat echipa turcă între 2000 și 2002. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata