Fotbal: Petrolul Ploieşti – Dinamo Zagreb 1-3, în turul play-off-ul Europa League

18

Echipa Petrolul Ploiești a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-1), de formația croată Dinamo Zagreb, joi seara, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, în prima manșă a play-off-ului competiției Europa League la fotbal.

Croații au deschis scorul în minutul 29, în urma unei lovituri de la 11 m transformată de Duje Cop, după un henț în careu comis de Mutu. Petrolul a egalat în finalul primei reprize, prin Toto Tamuz, care a trimis balonul în poartă la capătul unei acțiuni personale în careul advers (min.45). În repriza secundă, croații au mai marcat de două ori, prin Duje Cop, care a realizat dubla în minutul 80, și Paolo Machado, care a stabilit rezultatul final al întâlnirii în ultimele secunde de joc (min.90+6).

Meciul a debutat cu câteva minute de tatonare, după care ambele formații au renunțat la precauții și au început să joace incisiv, căutând să aducă mingea în careul advers cât mai repede. Teixeira a ratat prima ocazie importantă a petroliștilor, în minutul 8, mingea șutată de portughez din interiorul careului fiind respinsă de portarul Eduardo. Oaspeții au ripostat prin Soudani, care l-a pus la rândul său la încercare pe portarul Pecanha.

În minutul 18, Petrolul are o nouă ocazie de a marca, însă Mutu nu reușește să fructifice, fiind blocat de apărarea croată. Dinamo Zagreb și-a arătat forța ofensivă în minutul 22, la pătrunderea aceluiași Soudani, oprit în ultimul moment de Geraldo.

Jocul a continuat într-un ritm rapid, fazele succedându-se la cele două porți. După ocazia de gol lui Hoban din minutul 27, croații au ripostat și au reușit să obțină o lovitură de la 11 m, în urma unui henț în careu comis de Geraldo Alves, penalty-ul fiind transformat de Duje Cop (min.29).

„Lupii” nu au renunțat la luptă, Mutu fiind foarte aproape de a restabili egalitatea, în minutul 31, însă mingea trimisă de el cu capul din interiorul careului, la un corner al ploieștenilor, a fost reținută de goalkeeper-ul oaspeților. Petrolul a reușit să trimisă mingea în plasă, câteva minute mai târziu, însă golul lui Toto Tamuz nu a fost validat de arbitru, care a considerat că portarul croaților a fost blocat neregulamentar de Mutu la faza respectivă.

Oaspeții își puteau dubla avantajul cu cinci minute înainte de încheierea primei reprize, după o nouă eroare a defensivei prahovene, însă portarul Pecanha a intervenit și a respins balonul la marginea careului.

Toto Tamuz a reușit să readucă bucuria în tribune cu câteva secunde înainte de finalul primei părți a jocului, după o spectaculoasă pătrundere în careu, în care a făcut șah-mat apărarea croaților, înainte de a trimit elegant balonul în plasă, pe lângă portarul Eduardo, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

După pauză, jocul a fost mai echilibrat, iar croații s-au arătat mai incisivi, Wilson Eduardo punându-l la încercare pe Pecanha (min.60). Petrolul a ripostat prin Mutu, care a luat la rândul său o acțiune pe cont propriu (min.64), și Tamuz, care a încercat să-l surprindă pe portarul croat cu un șut de la distanță (min.66)

Gazdele se mențin în ofensivă, iar Mustivar ratează o bună ocazie, șutând pe lângă poartă din afara careului (min.69).

Cea mai mare ocazie a ploieștenilor îi aparține însă lui Teixeira, al cărui șut din interiorul careului este respins de pe linia porții de un fundaș croat (min.70). Toto Tamuz a trimis din nou balonul în poartă, în minutul 72, însă golul său a fost anulat de arbitru pe motiv de ofsaid.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata