Fotbal: Petrolul Ploieşti s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 4-1 cu Viktoria Plzen

23

Petrolul Ploiești s-a calificat ”en fanfare” în faza play-off a competiției de fotbal Europa League, după ce a învins echipa cehă Viktoria Plzen cu scorul de 4-1 (3-1), joi, pe stadionul ”Struncovy Sady” din Plzen, în manșa a doua a turului trei preliminar.

Petrolul a făcut un joc de excepție, atât în apărare, cât și în atac, și a marcat prin Filipe Teixeira (20), Adrian Mutu (38), Pablo De Lucas (43) și Toto Tamuz (69), golul gazdelor fiind semnat de Vaclav Pilar (40). Cehii erau favoriți după remiza din prima partidă, de la Ploiești, 1-1.

Începutul meciului a fost unul de tatonare, după care primii care au fost periculoși au fost cehii, însă Pecanha a fost la post de fiecare dată: mai întâi a intervenit în ultimul moment în fața lui Bakos (14), iar apoi a respins șutul cu efect din corner al lui Horvath (16).

Petrolul a deschis scorul la prima sa fază periculoasă: De Lucas a executat excelent o lovitură liberă (20), pe poziție viitoare, iar Filipe Teixeira a venit din spate și a reluat în plasă: 0-1.

Vicecampioana Cehiei a trecut pe lângă egalare în minutul 31, când Alcenat l-a blocat in extremis pe Pilar (31).

Petroliștii au dat o nouă lovitură în minutul 38, când Mutu a recuperat un balon la mijlocul terenului, a avansat și l-a executat pe Kozacik cu un șut de la circa 30 de metri: 0-2.

Imediat, gazdele au redus din diferență, prin Pilar, cu un șut la colțul lung, 1-2 (40), dar la pauză echipa lui Răzvan Lucescu a intrat în avantaj cu două goluri, Pablo De Lucas marcând cu capul din centrarea lui Mutu (43): 1-3.

Viktoria a început în forță partea secundă și a avut o șansă mare de gol, însă Pecanha a salvat situația la un șut deviat al lui Kolar (55).

Alcenat a creat pericol pe contraatac (63), șutul fiind respins de Kozacik, după care Tamuz, lansat bine de Teixeira, a închis conturile (69): 1-4.

Viktoria Plzen și-a mai creat până la final o ocazie, prin Vanek (84), dar Pecanha a reținut balonul trimis cu capul, în timp ce Hoban a avut două șuturi bune la poarta lui Kozacik (85, 87).

Dincolo de victoria și calificarea Petrolului, Răzvan Lucescu a câștigat duelul cu cehul Dusan Uhrin jr (ex-FC Timișoara, CFR Cluj). Petrolul își va afla vineri adversara din play-off, tragerea la sorți fiind programată la Nyon la ora 14,00.

De remarcat faptul că ambele echipe românești și-au eliminat adversarele din Cehia, Astra Giurgiu câștigând joi la Liberec, 3-2 cu Slovan, după 3-0 în primul meci.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata