FRF a amendat regulamentul pentru combaterea trucării meciurilor

21

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a adoptat în ședinţa sa de miercuri, 3 februarie, un articol care are drept scop combaterea oricărui ”aspect negativ care afectează integritatea competiţiilor, cum ar fi pariurile sportive și/sau corupţia în fotbal”, potrivit comunicatului dat publicităţii pe site-ul oficial al forului naţional.

Comitetul de Urgenţă al FRF, compus din Răzvan Burleanu, președintele FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, vicepreședinte FRF, a adoptat cu unanimitate de voturi, în conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601.

Primul punct al articolului stipulează că ”participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 și art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepsește, dacă ajută în orice mod (denunţ, declaraţii, înscrisuri ș.a.m.d.) la soluţionarea cauzei și sancţionarea celorlalţi participanţi la respectiva abatere disciplinară”.

Punctul al doilea prevede că ”participantul care, după ce organismul jurisdicţional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 și/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaște fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancţionat cu până la 50% din sancţiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă”.

Aceste documente au fost adoptate având în vedere scopul FRF de ”a combate orice aspect negativ care afectează integritatea competiţiilor cum ar fi pariurile sportive și/sau corupţia în fotbal”, luând în considerare ”posibilităţile limitate de investigaţie aflate la dispoziţia organismelor jurisdicţionale”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata