FRF, obligată la plata sumei de 1,3 milioane lei către Florin Prunea

22

Preşedintele clubului de fotbal CSMS Iaşi, Florin Prunea, a câştigat procesul intentat Federaţiei Române de Fotbal, Tribunalul Bucureşti obligând instituţia condusă de Răzvan Burleanu la plata sumei de 1,3 milioane de lei, aproximativ 280.000 de euro.

„Instanţa admite în parte acţiunea. Obligă pârâta (n.r. — FRF) la plata către reclamant a sumei de 1.263.740 lei reprezentând drepturi salariale cuvenite şi neacordate, aferente perioadei iulie 2009 — martie 2015. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 3.000 lei, cheltuieli de judecată, proporţional cu pretenţiile admise. Cu apel în 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la sediul Tribunalului Bucureşti Secţia a VIII-a”, se menţionează în soluţia Tribunalului Bucureşti, publicată, vineri, pe portalul instanţelor de judecată.

La 10 iunie 2015, Florin Prunea a dat în judecată Federaţia Română de Fotbal pentru recuperarea salariilor din perioada iulie 2009 — martie 2015. Angajat pe postul de director de relaţii internaţionale al FRF, Prunea a fost suspendat din funcţie de conducerea FRF în iunie 2009 deoarece la acea dată a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie privind arbitrajele de la partidele formaţiei FC Argeş. Ulterior, instanţa l-a achitat pe Florin Prunea, iar conform legislaţiei trebuia să îi fie achitate salariile aferente perioadei şi să revină în funcţia de relaţii internaţionale al FRF.

Prunea, care ocupă în prezent şi funcţia de membru în Comitetul Executiv al FRF, a refuzat în 2015 propunerea preşedintelui Răzvan Burleanu de a-şi primi eşalonat salariile restante şi a decis să acţioneze în judecată instituţia de la Casa Fotbalului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata