Furtuna a făcut ravagii în judeţul Iaşi

21

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Situații de Urgențe (ISU) Iași au fost asaltați joi, 9 iulie,  de apelurile telefonice venite din partea cetățenilor care anunțau că sunt afectați de furtună.

„Cele mai multe apeluri au venit din zona Pașcani, Ruginoasa, Sârca, Târgu Frumos. Acolo a poluat cu grindină și a fost vijelie. Multe dintre apelurile primite în ultima oră reclamă că sunt crengi și chiar copaci smulși de furtună”, a declarat cpt. Ionuț Nanu, reprezentant ISU.

Furtuna a făcut ravagii și în municipiul Iași. În cartierul Podu Roș mai multe tonete au fost doborâte de furtună. Probleme au fost și în zona Podu de Piatră, Nicolae Iorga, Splai Bahlui, Copou sau Centru, unde mai multe străzi au fost inundate și copacii rupți.

Circulația a trei trenuri a fost întreruptă între Pașcani și Târgu Frumos, din cauza ploii abundente și vijeliei, a declarat Constantin Axinia, directorul CFR Iași.

Conform oficialului, circulația trenului inter regio 1765, pe ruta Iași — Timișoara, a fost întreruptă între orașele Târgu Frumos și Pașcani deoarece firele de înaltă tensiune au fost rupte în timpul unei vijelii puternice.

Tot din cauza furtunii și a ploii abundente, trenul regio 5408-1, care circulă pe ruta Bacău — Iași, și trenul regio 5405-2, care circulă pe ruta Iași—Bacău, au fost nevoite să staționeze.

„Trenurile au staționat maxim 15 minute. Acum și-au reluat drumul. Au și început să recupereze din timpul de întârziere”, a spus Constantin Axinia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata