Furturile pe plajă au scăzut cu 44 la sută în luna iulie

18

Prima serie de 230 de poliţişti detaşaţi pe litoral, în perioada 1-31 iulie, şi-a încheiat misiunea prin care a asigurat turiştilor un concediu fără evenimente, activitatea acestora urmând să fie preluată de o nouă serie de poliţişti.

Conform unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor transmis luni, 2 august, în perioada 1-31 iulie contingentul de poliţişti, format din 139 de lucrători de ordine publică, 45 de poliţişti rutieri şi 21 de tehnicieni criminalişti, precum şi 25 de poliţişti specializaţi în investigaţii criminale, nu a înregistrat nicio infracţiune de omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol comise asupra turiştilor, iar furturile de pe plajă au scăzut cu 44% faţă de perioada similară a anului trecut

Activitatea poliţiştilor se desfăşoară în conformitate cu planul de acţiune „Litoral 2010” aprobat de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române cu scopul de a preveni şi combate fapte de natură penală sau contravenţională ce pot afecta climatul de ordine şi siguranţă publică pe litoralul românesc.

Poliţiştii le-au înmânat turiştilor peste 10.000 de materiale preventive (fly-ere, pliante, afişe) şi le-au oferit personal sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale infractorilor. De asemenea, poliţiştii constănţeni, în colaborare cu colegii lor detaşaţi, au organizat aproape 1.500 de acţiuni şi controale pentru combaterea comerţului stradal neautorizat, a faptelor cu violenţă, dar şi pentru a verifica activitatea unităţilor de cazare a turiştilor, constatând astfel peste 11.000 de abateri.

În baza semnării, la data de 28 iulie a.c., a Acordului de Cooperare Poliţienească Internaţională între România şi Bulgaria, din 12 iulie, patru poliţişti români, cunoscători ai limbii bulgare, au desfăşurat activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţişti bulgari, în staţiunile turistice de pe litoralul bulgăresc. Activităţile s-au derulat în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur. Această iniţiativă s-a bucurat de apreciere, atât din parea partenerilor bulgari, cât şi a turiştilor români.

De asemenea, poliţiştii români au participat, alături de cei bulgari, la aproximativ 40 de intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale. Totodată, au consiliat peste 230 de turişti români pentru obţinerea de informaţii de ordin legislativ din ţara gazdă.

În urma activităţilor întreprinse în această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de natură să afecteze viaţa, integritatea sau patrimoniul turiştilor români şi străini aflaţi pe litoralul românesc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata