Germania se aşteaptă ca mii de migranţi ilegali să treacă graniţa dinspre Polonia, spune Michael Stuebgen

14

Se preconizează un adevărat haos la frontierele țărilor din Europa. Vestea cea proastă vine din Germania, din partea ministrului de interne din Brandenburg, Michael Stuebgen.

În opinia acestuia, landul Brandenburg din estul Germaniei se aşteaptă ca mii de migranţi ilegali să treacă graniţa dinspre Polonia pe parcursul săptămânilor următoare, venind din Belarus, transmite dpa.

Totodată, ministrul de interne din Brandenburg, Michael Stuebgen, s-a arătat extrem de îngrijorat de modul în care lucrurile au evoluat într-un tmp destul de scurt. În cursul zilei de miercuri, oficialul german a afirmat în parlamentul din Potsdam că migranţii care au ajuns în Letonia, Lituania şi Polonia vor încerca probabil să-şi continue călătoria către Germania.

În acest context, el susține că Germania trebuie să se pregătească încă de pe acum pentru valul care va urma.

„Trebuie să presupunem că majoritatea acestor oameni vor veni în Germania în următoarele luni„, a spus el. El a mai subliniat faptul că valul de migranţi continuă să vină în Belarus cu intenţia de a intra în Uniunea Europeană, menţionând că nu poate da cifre exacte.

La rândul său, liderul sindicatului poliţiei germane GdP Andreas Rosskopf a comentat și el subiectul. Oficialul german a subliniat faptul că în momentul de față, la Berlin că nu sunt prevăzute controale suplimentare la graniţe. Totodată, el a mai explicat că situația migrației trebuie luată în serios în orice moment.

Situația migraţiei trebuie luată în serios

„Situaţia migraţiei este cu siguranţă serioasă în prezent, dar este mult mai departe de situaţia pe care am văzut-o în timpul migraţiei masive din 2015”, a spus acesta.

Rosskopf a mai pecizat că având în vedere cele 120-180 de intrări ilegale pe zi de-a lungul întregii graniţe cu Polonia, nu se justifică o intervenţie asupra libertăţii de circulaţie în UE.

În contextul migraţiei, o reacție în acest sens, a venit și din partea Ministerului de Interne de la Berlin, care a precizat că Rosskopf şi ministrul de interne federal Horst Seehofer s-au consultat în această problemă şi sunt de acord.

În ceea ce privește datele oficiale ale autorităților, poliţia federală germană, care este responsabilă cu frontierele externe ale ţării, a comunicat că a detectat 597 de intrări ilegale doar săptămâna trecută, majoritatea provenind din Irak, Siria, Iran şi Afganistan.

Din punct de vedere al responsabilităţilor, Guvernele din UE îl acuză pe liderul autoritar din Belarus Aleksandr Lukaşenko că încurajează deplasarea migranţilor spre blocul comunitar în răspuns la sancţiunile impuse guvernului său.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata