Ghid practic de reducere a cheltuielilor personale cu 25% pe lună

21

– TVA-ul creste, salariile scad, iar cheltuielile personale trebuie adaptate noilor conditii. Vestea buna este ca se pot face economii fara mari sacrificii. Fara a strange mult cureaua, romanii pot economisi cel putin 25% din cheltuielile lunare.

Pe ce cheltuiesc romanii banii? Circa 70% din totalul veniturilor romanilor se duc lunar spre consum, ceea ce inseamna ca acestia cheltuiesc pe strictul necesar cea mai mare parte din banii pe care ii castiga.

Lista lunara de cheltuieli pentru consum arata astfel: Peste 40% din fondurile dedicate consumului se indreapta spre bunurile alimentare, peste 16% spre cheltuielile legate de utilitati, iar aproape 5% merg spre comunicatii. Cheltuielile pentru dotarea locuintei reprezinta 4,8% din totalul fondurilor dedicate consumului.

Transportul mai scoate din buzunarul romanilor circa 5,6% din fondurile pentru consum, iar cheltuielile pentru imbracaminte si incaltaminte inca 6,6%. Recreerea si cultura inseamna inca 3,8%, iar iesitul la cafenele si restaurante alte 1,3% din cheltuielile de consum.

Iata cateva sfaturi despre cum pot fi reduse cu 25% cheltuielile lunare (consum plus produse bancare):

 

1. Renegociaza contractele cu furnizorii de cablu, telefon, TV si Internet – Daca te interesezi la furnizorii de servicii telecom, vei vedea ca acestia au in portofoliu contracte pentru utilizatorii fideli si nu numai, si ca sunt dispusi sa iti ofere un cotract mai avantajos, daca le spui ca astfel reusesc sa te mentina in portofoliul de clienti.

De asemenea, daca utilizezi servicii premium, acum ai putea renunta la ele pentru unele de baza, reducand din cheltuieli.
Vei fi surprins sa observi ca renegocierea contractului sau schimbarea furnizorului iti poate aduce o reducere de pana la 30% a notei de plata de la telefonul mobil sau de la cablu, economisind astfel circa 2% din cheltuielile pentru consum.

Continuarea în Dailybusiness.ro

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata