Ghișeele TAROM, mutate din aeroportul Henri Coandă

11

Transportatorul aerian naţional TAROM a adus la cunoștință că va muta ghişeele de check-in din vechiul terminal al aeroportului Henri Coandă în terminalul nou, începând din noaptea de marţi.

Este vorba de circa de 20 de ghişee, astfel că TAROM nu va mai avea niciun ghişeu în vechiul terminal, au declarat pentru News.ro reprezentanţii companiei.

„Ne aşteptăm la un flux crescut de pasageri pentru perioada următoare. Prin urmare, tendinţa de dezvoltare a companiei TAROM a atras după sine dorinţa de a le oferi clienţilor condiţii optime, atât în timpul zborului, cât şi pe timpul de aşteptare la sol”, scrie compania, într-un comunicat.

Oficialii TAROM susțin că pasagerii care îşi fac check-in-ul la aeroportul Otopeni nu vor suporta costuri suplimentare.

„Planul strategic de revitalizare şi dezvoltare pentru Compania Naţională TAROM cuprinde măsuri pro-client, ţintite în special pe creşterea competitivităţii în acest segment de piaţă”, adaugă reprezentanţii companiei.

TAROM estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei, după ce, în ultimii zece ani, compania a raportat pierderi în fiecare an.

Cu toate acestea, pentru anul 2018, TAROM a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, conform bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

„Din această sumă, peste 10% sunt fonduri destinate investiţiilor pe sectorul IT. Creşterea totală la capitolul investiţii este de 64,4%, faţă de bugetul companiei pentru anul 2017”, dovedesc datele societăţii.

În 2016, TAROM a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), iar societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata