Google Maps va include o nouă funcţionalitate, de pronunţare a locurilor vizitate în limba locală a utilizatorului

12

Utilizatorii Google Maps au la dispoziţie o nouă funcţionalitate în cadrul aplicaţiei, cu ajutorul căreia numele locurilor şi adreselor vizitate pot fi pronunţate în limba locală, a anunţat compania, într-un comunicat de presă, transmis joi AGERPRES.

Astfel, noua tehnologie „Text-to-speech” de la Google detectează automat limba în care este setat telefonul, pentru a determina ce denumiri se traduc automat. De exemplu, dacă telefonul este setat în engleză sau română şi cauţi un loc specific din Tokyo, atunci noul buton va apărea lângă adresă sau numele locului, pentru a putea obţine traducerea lui în timp real.

„Google Maps a făcut călătoriile mai uşoare. Hărţile Google te ajută să ajungi în locul dorit, să explorezi o zonă înainte de a face o rezervare, să găseşti restaurante în apropiere recomandate de localnici şi să citeşti recenziile acestora, traduse automat. Un lucru care dă bătăi de cap multora dintre cei care călătoresc în străinătate este pronunţarea numelor de străzi, localităţi sau obiective turistice. Un lucru care se întâmplă destul de des dacă te urci într-un taxi sau vrei să întrebi persoană pe stradă informaţii despre un anumit loc. Iar acest lucru nu se întâlneşte doar în ţări din Asia, de exemplu, cu alfabet şi fonetică foarte diferite, dar şi când călătorim mai aproape, în Europa. Nu e deloc uşor să pronunţi nume de străzi precum Poleglych w Krzeslawicach din Cracovia sau Bischoflich-Geistlicher-Rat-Josef-Zinnbauer din Dingolfing (o localitate din zona Munchenului), sau a oraşului Jaszalsoszentgyorgy din Ungaria”, menţionează compania.

Funcţionalitatea de traducere din Google Maps poate fi activată prin apăsarea noului buton „speaker” care apare lângă nume şi adrese, iar aplicaţia îl va rosti. În plus, dacă utilizatorul doreşte să continue conversaţia în acea limbă, Google Maps va face legătura imediat cu Google Translate.

Numele şi locurile pot fi pronunţate în 50 de limbi, de la albaneză şi croată la cantoneză, coreeană sau japoneză, urmând ca numărul acestora să crească. În pachet este şi limba română, ceea ce va face mai uşor pentru străini să pronunţe strada Ştirbei Vodă sau Lipscani.

Noua funcţionalitate va fi disponibilă începând din noiembrie pe telefoanele care rulează sistemele de operare Android şi iOS.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în anul 1998, iar de atunci compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata