Groapa ecologică de la Moara (Suceava), finalizată până la sfârşitul anului 2010

20

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat vineri (23 iulie 2010) şantierul gropii ecologice de gunoi din comuna Moara, împreună cu primarii Sucevei şi Fălticeniului, Ion Lungu şi, respectiv, Vasile Tofan, beneficiari ai investiţiei.

Flutur s-a declarat mulţumit de stadiul investiţiei demarate pe 18 iunie. Reprezentanţii firmelor constructoare, „Alpine Bau” din Austria şi „Cominco Bucovina” din Frasin, au dat asigurări că lucrările la prima celulă a platformei se vor încheia până la termenul stipulat în contract, de 18 decembrie 2010.

Primarii Lungu şi Tofan au spus că investiţia este importantă, având în vedere faptul că la ora actuală deşeurile menajere colectate din municipiul Suceava sunt transportate la Botoşani, iar cele de la Fălticeni la Târgu Neamţ, ceea ce presupune cheltuieli suplimentare.
Prima celulă a gropii de gunoi de la Moara se va întinde pe o suprafaţă de 7,5 hectare şi va asigura procesarea a 100.000 de tone de deşeuri pe an. Investiţia este de 4,36 milioane de euro, iar banii sunt asiguraţi din fonduri structurale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata