Guvernul a adoptat forma finală a legilor pe care îşi va asuma răspunderea

19

Executivul a adoptat luni, 7 iunie,  forma finală a celor două proiecte de lege pe care urmează să-şi asume răspunderea, a anunţat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

La primul proiect de lege, privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar au fost depuse de către parlamentari 51 de amendamente şi au fost acceptate patru.

Conform primului amendament se precizează expres în lege că pensia socială minimă nu scade sub 350 lei, iar, conform celui de-al doilea amendament, pe parcursul legii se menţionează că se va reduce cuantumul salariilor şi pensiilor din momentul intrării în vigoare a legii.

Cel de-al treilea amendament precizează că şi salariile angajaţilor cabinetelor parlamentare se vor reduce cu 25 %, iar cel de-al patrulea menţionează că această măsură îi va viza şi pe membrii Academiei Medicale.

Reducerea salariilor angajaţilor din companiile de stat se va discuta după asumarea răspunderii Guvernului pe legile privind măsurile de austeritate, a declarat, luni, premierul Emil Boc, după şedinţa Executivului.

La cel de-al doilea proiect de lege, privind privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, a fost acceptat un singur amendament, care se referă verificarea pensiilor de invaliditate într-o perioadă de un an şi nu de trei cum era prevăzut iniţial.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata