Guvernul a decis majorarea primei şi indemnizaţiilor de lot olimpic pentru sportivi şi antrenori

11

Guvernul a decis, miercuri,8 iulie, printr-o Hotărâre, majorarea primei și indemnizațiilor de lot olimpic pentru sportivi și antrenori, informează Biroul de presă al Executivului.

„Valoarea primelor este de până la 1.500 lei și se acordă din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Nivelul indemnizațiilor pentru sportivi crește până la 1.000 lei/ lună, iar nivelul indemnizațiilor pentru antrenorii care asigură pregătirea sportivilor beneficiari ai bursei olimpice se ridică până la 600 lei/ lună. Aceste indemnizații se acordă pe perioada acțiunilor de pregătire sportivă și a competițiilor, la propunerea federațiilor sportive naționale de specialitate”, arată sursa citată.

Membrii comisiilor și colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR și Ministerului Tineretului și Sportului, care au contribuit la obținerea unor performanțe la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiați cu premii individuale de până la 15.000 lei, se mai arată în Hotărârea Executivului.

„Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu poate depăși 25% din valoarea totală a premiilor acordate pentru un eveniment”, precizează sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata