Guvernul a decis majorarea TVA la 24%

11

Guvernul a decis în şedinţa extraordinară de sâmbătă (26 iunie 2010) majorarea TVA de la 19 la 24 la sută, în timp ce cota unică nu va fi modificată, au declarat surse ministeriale.

Primul-ministru Emil Boc a afirmat că nicio altă măsură suplimentară nu a mai fost adoptată de Executiv în afara majorării TVA cu 5 procente de la data de 1 iulie. „Abordăm cu calm, dar cu maximă responsabilitate problemele.
Ne vom corela politicile economice cu BNR, astfel încât cursul euro/ leu să rămână sub control. (…) Soluţia pe care am luat-o era singura pe care o mai aveam la dispoziţie. Am ales soluţia cea mai bună”, a spus Emil Boc.

Membrii Cabinetului Boc s-au reunit, sâmbătă, în şedinţă extraordinară, după ce vineri Curtea Constituţională a invalidat prevederile referitoare la micşorarea pensiilor cu 15% şi recalcularea pensiilor speciale ale magistraţilor, cuprinse în legile austerităţii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.
Vineri, primul-ministru Emil Boc a declarat că Guvernul negociază cu organismele internaţionale financiare un pachet de măsuri alternative de reducere a deficitului bugetar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata