Guvernul a decis reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

29

Guvernul a decis, miercuri, 30 septembrie, reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), „în scopul consolidării structurii organizatorice și a optimizării activității instituției”, informează un comunicat al Executivului.

Una dintre modificări vizează organizarea și funcționarea Direcției generale de administrare a marilor contribuabili, care „va funcționa ca organ fiscal cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea președintelui ANAF, măsură recomandată, printre altele, și de către Fondul Monetar Internațional, în raportul întocmit în luna august 2015”.

„Prin ordin al președintelui ANAF, vor fi stabilite organizarea și funcționarea acestei direcții și va fi numit directorul general care va conduce această structură”, anunță Guvernul.

Actul normativ mai prevede organizarea și funcționarea în cadrul aparatului propriu al ANAF a Direcției de executare silită cazuri speciale, precum și a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale „cu atribuții în coordonarea și monitorizarea modalităților de executare silită, inclusiv a valorificării bunurilor sechestrate prin modalitățile prevăzute de lege, precum și a aplicării măsurilor asigurătorii”.

O altă măsură are în vedere reorganizarea și consolidarea Direcției verificări fiscale, care gestionează programul de creștere a conformării voluntare a persoanelor cu venituri mari. Această structură va fi reorganizată la nivel de direcție generală, sub denumirea Direcția generală control venituri persoane fizice.

Sursa citată mai anunță că s-a stabilit, de asemenea, suplimentarea cu 1.000 a numărului total de posturi alocat instituției, măsura fiind justificată, în principal, de creșterea volumului activității de executare silită, motiv pentru care se constituie și noua Direcție de executare silită cazuri speciale în cadrul ANAF.

„Ocuparea posturilor suplimentare se va realiza etapizat, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate de ordonatorul principal de credite. Urmare a acestei decizii, numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF și unitățile subordonate va fi de 27.949, inclusiv președintele, vicepreședinții și posturile aferente cabinetelor demnitarilor”, mai informează Guvernul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata