Guvernul a prelungit până în anul 2020 programul de termoficare

14

Perioada de implementare a Programului guvernamental ”Termoficare 2006-2015 – căldură și confort’ va fi prelungită până în anul 2020, a decis Guvernul printr-o Hotarâre aprobată în ședința de miercuri.

Decizia a fost luată având în vedere necesarul de investiții în infrastructura de producere, transport și distribuție a energiei termice. De asemenea, a fost luat în considerare faptul că, din suma totală de 2,120 miliarde de lei, prevăzută inițial prin HG nr. 462/2006 pentru finanțarea programului, s-au alocat, până în prezent, aproximativ 420 de milioane de lei. Restul sumei, circa 1,7 miliarde de lei, va fi alocată pentru finanțarea programului în perioada 2015-2020.

‘Actul normativ adoptat de Guvern răspunde solicitărilor adresate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de către Asociația Municipiilor din România, Asociația Profesională COGEN România (care reunește producători și distribuitori din 20 de localități), precum și Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice’, se arată într-un comunicat al Executivului.

Programul are ca obiective modernizarea, retehnologizarea și dezvoltarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităților, precum și eficientizarea, creșterea accesibilității si îmbunătățirea calității serviciului public de alimentare cu energie termica a localităților.

În cadrul programului sunt cofinanțate de la bugetul de stat lucrări de investiții realizate de unitățile administrativ — teritoriale în care furnizarea energiei termice către populație se realizează în sistem centralizat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata