Guvernul a suplimentat bugetul MS pentru pacienţii răniţi în clubul Colectiv

21

Guvernul a adoptat, miercuri, 11 noiembrie, o hotărâre de suplimentare a bugetului Ministerului Sănătății cu 26,3 milioane de lei pentru asigurarea tratamentului, serviciilor medicale și recuperarea persoanelor rănite în incendiul de la club Colectiv, aflate în spitalele din București.

”Măsurile vizează alocarea de fonduri spitalelor din București care tratează pacienți afectați de incendiul din 30 octombrie. Pentru asigurarea tratamentului adecvat persoanelor internate în spitalele din București, Guvernul a suplimentat, printr-o hotărâre, bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară”, informează un comunicat al Guvernului .

Potrivit comunicatului, banii alocați suplimentar vor fi destinați celor 10 spitale din București în care se află răniții.

”Banii alocați suplimentar vor fi destinați unităților sanitare implicate în tratarea persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv: Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’, Spitalul Clinic de Urgență ‘Sfântul Ioan’, Spitalul Clinic de Urgență ‘Sf. Pantelimon’, Spitalul Clinic de Urgență ‘Bagdasar Arseni’, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arși’‘, informează Guvernul.

Sursa citată menționează că acordarea acestor fonduri este necesară având în vedere că majoritatea pacienților rămași internați sunt în stare critică, gravă, cu arsuri pe corp și leziuni pulmonare grave.

”Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentație parenterală pe o perioadă lungă durată. De asemenea, tratamentul complicațiilor, inerente în asemenea situații, este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare”, arată Guvernul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata