Guvernul pregăteşte eliminarea impozitului minim şi diminuarea pragurilor până la care firmele pot primi ajutoare de stat

20

Incepand cu luna septembrie, vor fi pregatite mai multe acte normative in domeniile economic si social. In acest sens, ar putea fi eliminat impozitul minim, iar pragurile pana la care firmele pot primi ajutoare de stat ar putea fi diminuate. De asemenea, Guvernul va sprijini tinerii care isi intemeiaza o firma pentru a dezvolta afaceri, publică Avocatnet.ro.

“Componenta economica reprezinta domeniul major de interventie al Guvernului in perioada urmatoare, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern”, a declarat Emil Boc.

Potrivit sefului Executivului, Guvernul pregateste eliminarea impozitului minim, sprijinirea tinerilor care isi intemeiaza o firma pentru a dezvolta afaceri, capitalizarea Fondului de Garantare, astfel incat IMM-urile sa aiba un acces mai usor la credite, precum si diminuarea pragurilor pana la care firmele pot primi ajutoare de stat, in cazul in care creeaza noi locuri de munca si realizeaza investitii, pentru ca mai multe IMM-uri sa aiba acces la aceasta forma de sprijin.

De asemenea, seful Executivului a precizat ca vor fi alocate resursele necesare pentru achitarea, in continuare, a datoriilor pe care statul le are la diversi agenti economici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata