Guvernul se pregăteşte pentru atacuri informatice „la mişto” asupra sistemului de depunere online a declaraţiilor de venit

13

Nu poţi să faci din rahat bici în trei zile”, spune Varujan Pambuccian, lider al Coaliţiei de guvernare, care lucrează alături de Ministerul Comunicaţiilor la sistemul de depunere online a declaraţiilor pentru venituri din activităţi independente. Pambuccian se aşteaptă ca sistemul să fie „atacat la mişto” odată ce va fi pus, totuşi în funcţiune

Pambuccian a mai spus, pentru Gândul, că lipsa unei decizii finale politice pe tema contribuţiilor sociale plătite de liber-profesionişti dă peste cap şi sistemul de declaraţii online, promis de premierul Emil Boc şi care ar trebui să fie funcţional de la 25 septembrie, pentru a fi evitate cozile.”Eu lucrez acum cu oamenii de la minister ca să fim gata pe 25 (septembrie- n.r.) cu depunerea declaraţiilor şi noi nu ştim ce declaraţii trebuie depuse ca să ajungem să fim gata pe 25 cu ele”, mărturiseşte Varujan Pambuccian.

„Deci, noi trebuie să găsim acuma soluţii prin care depunerea declaraţiilor să fie făcută civilizat, electronic. Ok. Soluţia există. Numai că nu ştim ce va trata soluţia aia. (…)Vă daţi seama că trebuie securizat, o să fie o grămadă de atacuri, de chestii, numai la mişto.Numai de-ai naibii o să-l atace de o să înnebunească. Aşa s-a întâmplat cu toate sistemele guvernamentale. (…)”, mai spune acesta.

Tot Varujan Pambuccian ne-a povestit că problema dublării contribuţiilor sociale a generat discuţii şi pe hibele ascunse ale noii legislaţii care prevede unele plăţi de domeniul fantasticului. „La nivel de drepturi de autor, astăzi am atras atenţia primului ministru asupra unei chestiuni care trebuie foarte serios analizată. (…) Dacă avem moştenitori ai unui scriitor, ai unui mort, ce facem, plăteşte mortul CAS şi şomaj? E o moştenire care o primeşte familia lui la care se plătesc nişte asigurări care asigură pe cine, că omul ăla a murit. Păi,atuncea dacă omul ăla le lăsa o casă şi ei o închiriau, pe logica asta, trebuie să plătească CAS şi şomaj pentru casă, nu? Adică scoatem casa la pensie şi, dacă cumva rămâne şomeră săraca, rămâne fără chiriaşi, îi dă statul nişte bani sau cum? Serios,acuma. În zona drepturilor de autor vin foarte multe situaţii, nu poţi să tratezi în bloc chestiunea asta”, a explicat liderul minorităţilor din Parlament.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata