Handbal masculin: Steaua – Dinamo 28-20, în Liga Naţională

21

CSA Steaua Bucureşti a învins pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 28-20 (18-10), luni seara, în Sala Apollo din Capitală, într-un meci din cadrul etapei a 16-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Steaua a câştigat clar derby-ul de tradiţie al handbalului masculin românesc, deşi Dinamo este considerată echipa mai valoroasă. Formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare a ratat şansa de a urca pe podium.

În faţa a circa 700 de spectatori, Dinamo a evoluat mai bine în debutul jocului şi a condus cu 2-0 (min. 5), 3-1 (6), 4-3 (8) şi 9-7 (16). În acest moment meciul a luat o turnură neaşteptată, steliştii marcând gol după gol pe contraatac, în timp ce Dinamo nu a mai reuşit să puncteze decât o singură dată până la pauză. Steaua a marcat nu mai puţin de şapte goluri la rând, pentru 14-9 (26). După ce Dinamo a înscris un gol, steliştii au avut o nouă serie de şase goluri la rând, scorul ajungând la 20-10, în debutul reprizei secunde (33). Dinamo a avut o zvâcnire de orgoliu, concretizată în patru goluri consecutive, 20-14 (40), dar Steaua a refăcut diferenţa la scurt timp. Dinamo a mai forţat o dată, însă nu a reuşit decât să se apropie la şase goluri (26-20). Steaua a câştigat în cele din urmă cu 28-20.

De remarcat că ”veteranul” Laufceac a apărat în acest meci trei aruncări de la 7 metri (Şandru – 2, Nicolae – 1).

La Steaua au evoluat: Ştefan Laufceac, Adrian Ţenghea – Marius Szoke (3 goluri), Andrei Cian (4), Aurel Gabriel Florea (5), Alex Juverdianu (2), Ionuţ Georgescu (2), Ştefan Birtalan jr (2), Ciprian Bogdan Vancea (2), Lucian Arsene, Iulian Stamate (4), Didi Hrimiuc (2), Vlad Ştefan (1), Ionuţ Nistor (1). Antrenor: Viorel Mazilu.

Dinamo: Darius Makaria, Florin Dragomir – Alexandru Dimache (4), Florin Nicolae, Ciprian Şandru (7), Dan Andrei Savenco (1), Dorin-Marian Purcărea, Laurenţiu Niţu, Marian Viorel Răpciugă (1), Marius Mocanu (1), Răzvan Răpciugă (1), Liviu Mironescu, Adrian Băluţ (5), Adrian Chiruţ. Antrenor: Sebastian Bota.

Înainte de meci a fost omagiat fost handbalist Marian Cozma, de la a cărui moarte s-au împlinit 5 ani pe 8 februarie.

În clasament, pe primul loc se află HCM Constanţa, cu 44 puncte, urmată de ACS Potaissa Turda, 41 p, Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, 34 p, Dinamo, 32 p, Energia Rovinari, 30 p, HC Odorhei, 25 p, iar Steaua a urcat de pe 9 pe 7, cu 18 p. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata