Hellvig: Voi demisiona din Parlamentul European şi din PNL imediat ce primesc mandatul de la SRI

15

Eduard Hellvig, propus pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI), a anunțat marți că va demisiona din PNL și din Parlamentul European imediat după ce va primi mandatul prin votul Parlamentului.

„Voi demisiona din PNL și din Parlamentul European imediat ce voi primi acest mandat de la Parlament. Este un moment important în cariera mea, e o decizie pe care am luat-o de a ieși din spațiul public ca om politic, dar înțeleg extrem de bine ce înseamnă să fii un reprezentant civil într-o instituție ca SRI și, mai mult decât atât, înțeleg importanța ca această instituție să nu fie grevată de nicio imixtiune, de niciun fel politică. Ca atare, în perioada în care voi fi director al SRI vă garantez că nu va exista nicio imixtiune politică în activitatea instituției și nimeni nu-și va permite să exercite presiuni asupra instituției din punct de vedere politic”, a spus Hellvig la Palatul Parlamentului.

Hellvig a adăugat că a primit propunerea de a ocupa funcția de director SRI de la președintele Klaus Iohannis săptămâna trecută, în contextul în care acesta analiza oportunitatea de a avea un director civil la SRI.

„Este absolut necesar și obligatoriu să rezolvăm această situație în care se află SRI, avem nevoie de calm și liniște în desfășurarea activității unei instituții atât de importante, președintele a fost preocupat să caute o soluție, m-a contactat, am avut o întâlnire și mi-a propus. A trebuit să stau un pic să mă gândesc, pentru că e o schimbare fundamentală a viitorului meu și a familiei mele. Este și o schimbare financiară, astea sunt discuțiile pe care le am acasă. Soția nu este foarte încântată”, a menționat Hellvig. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata