Hunedoara: Muzeul din Deva, pe unul dintre cele mai cunoscute portaluri europene de profil

20

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva a fost inclus pe lista celor promovate de portalul european www.euromuse.net, unul dintre cele mai cunoscute din domeniu, conducerea instituţiei de cultură apreciind că în acest fel muzeul devean va câştiga la capitolul de popularitate, iar numărul vizitatorilor va creşte.

‘Momentan, pe lângă prezentarea generală a instituţiei noastre, cei interesaţi pot găsi informaţii despre expoziţia temporară ‘Cetatea Devei, restituită oraşului’, urmând ca, în viitorul apropiat, să oferim detalii despre toate expoziţiile organizate la Deva sau la secţiile muzeului din teritoriu’, a declarat joi directorul MCDR Deva, Liliana Ţolaş.

Muzeul din Deva este cel de-al doilea din România care este promovat de portalul euromuse.net, după Muzeul Naţional de Artă al României.

Muzeele incluse pe lista euromuse.net sunt prezentate publicului atât în limba ţărilor respective, cât şi în limba engleză. Informaţiile despre activitatea acestor instituţii de cultură sunt actualizate regulat, în colaborare cu muzeele partenere din 28 de ţări europene.

Proiectul ‘euromuse.net – The exhibition portal for Europe’ este finanţat de Comisia Europeană şi susţinut de NEMO – Network of European Museum Organisations. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata