Hunor, despre alegerea primarilor în două tururi: Nu sunt șanse foarte mari ca proiectul să treacă

17

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, luni, că nu sunt șanse foarte mari ca proiectul privind alegerea primarilor în două tururi să treacă de Parlament. Acesta a afirmat, în contexul în care PNL a garantat USR și ALDE că proiectul va fi susținut, că premierul desemnat s-a angajat să nu emită OUG.

„Și unde va fi susținut? (proiectul privind alegerea primarilor în două tururi – n.r) Asta depinde…Deci, să nu ocolim Parlamentul, să nu dăm OUG, să nu asumăm răspunderea, asta am cerut eu, de la următorul Guvern. În Parlament sunt trei proiecte, până acum nu a trecut niciun proiect, șansele să treacă nu sunt foarte mari.”, a declarat ldierul UDMR despre proiectul privind alegerile în două tururi.

Kelemen Hunor a afirmat că acordul semnat trebuie respectat de premierul desemnat.

„Nici nu mă gândesc că un premier care primește votul în Parlament nu respectă cuvântul dat și mai ales acordul semnat, la așa ceva eu nu pot să mă gândesc. Eu sper că oamenii sunt responsabili, oamenii devin și mai responsabili, când dai mâna cu cineva, înseamnă că vrei să respecți ceea ce ai promis, e de bun simț, aici nu trebuie să găsești argumente, ai semnat ceva, trebuie să respecți.” a mai spus Hunor.

Pentru a vota învestirea Guvernului PNL, ALDE și USR cer liberalilor să sprijine proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, pentru a trece de Parlament.

Una dintre condițiile UDMR este angajamentul PNL că nu va emite OUG și nu ăși va asuma răspunderea pentru deciziile Parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata