Hygge, arta de a trăi fericit – Cum arată o petrecere în stil hygge?

4

După cum se spune, danezii sunt considerați cei mai fericiți oameni din lume. Ei știu cum să se bucure de viață, știu să trăiască bine. De la ei vine termenul de hygge – care înseamnă confortabil. Hygge înseamnă istorie, cultură, faptul că toți oamenii sunt egali și trebuie să trăiască în armonie.

Secretul danezilor numit hygge înseamnă să duci o coexistență confortabilă, să ai poftă de viață, să trăiești momentul, să oferi prietenie, ospitalitate și respect celor din jur, dar și mediului înconjurător.

Ce înseamnă să trăiești hygge?

Este un mod de viață plăcut, prin care știi să-ți creezi momente frumoase:

  • Oamenii au obiceiul de a-și petrece timpul liber la cumpărături, sau acasă în fața televizorului. Acest stil de viață nu este caracteristic danezilor. Ei știu să se bucure de viață. După muncă ei își fac timp de socializare, se întâlnesc cu prietenii. Uneori merg la cinema, alteori petrec câteva ore într-o atmosferă liniștită undeva la un restaurant în oraș, în confortul unei cafenele, sau fac o plimbare într-un loc deosebit, unde se distrează și se relaxează.
  • De asemeena, danezii consideră că cel mai frumos este să-ți petreci timpul în natură. Acest lucru este adevărat, pentru că natura are un efect pozitiv asupra psihicului, stării de sănătate și asupra sistemului imunitar al organismului. În weekend sau în vacanță, ei pleacă la munte sau la mare, sau se bucură de o simplă ieșire la pădure. Ei sunt fericiți să vadă un răsărit sau un apus de soare, sau orice altceva care le creează o stare de bine și le formează încrederea în sine.
  • În Danemarca se acordă o atenție deosebită mâncării. Aici oamenii iubesc preparatele culinare delicioase care le aduc o stare bună de spirit. Sunt amatori de dulciuri, de cacao și ciocolată, acestea au o aromă deosebită și le oferă o senzație de fericire.
  • Pentru danezi, casa trebuie să fie confortabilă. Ei investesc mulți bani în design-ul casei, în elementele naturale din lemn, în cărți, perne și diferite accesorii interesante.

Petrecerea hygge, cel mai confortabil mod de a te distra

Petrecerea hygge este un mod confortabil de distracție. Este foarte simplu să organizezi o astfel de petrecere la tine acasă, de exemplu pe terasă sau chiar în grădină, pe gazon. Dacă vremea nu este tocmai plăcută, poți organiza petrecerea hygge în interiorul casei, într-o cameră spațioasă, de exemplu în living. Dacă este iarnă, poți face petrecerea în fața unui șemineu cald, savurând câte o cană de ceai sau o cană de vin fiert aromat, atmosfera va fi cu siguranță foarte romantică.

Starea de spirit contează cel mai mult. Trebuie să te simți confortabil, atmosfera creată are o mare importanță. Pentru asta poți face mici schimbări, care nu îți vor lua mult timp.

Iată despre ce este vorba:

  • Poți folosi pături, cuverturi, covoare și perne decorative. Sau poți improviza un cort interesant din câteva materiale (cerșafuri, perdele sau eșarfe mari). Nu trebuie să faci un cort perfect, important este ca el să fie confortabil.
  • Foarte importantă este atmosfera, iar pentru aceasta trebuie să ai muzică și lumini adecvate. Poți folosi felinare, lămpi și lumânări mai ales dacă petrecerea începe seara, mai târziu, când soarele a apus deja.
  • Pentru a spori distracția, închiriază o cabină foto ALTO Photo Booth care îți oferă posibilitatea de a face fotografii haioase și înregistrări interesante.

  • Nu trebuie să lipsească produsele alimentare, sandwich-urile, produsele de patiserie, dulciurile și prăjiturile, cocktail-urile (din bere, vin), băuturile răcoritoare și desigur muzica. În Danemarca se bea vin roșu fiert, aromat cu scorțișoară, fructe, stafide, cuișoare, coji de portocale. Vinul este îndulcit cu zahăr.
  • Persoanele care participă – câțiva prieteni – trebuie să se îmbrace comod, în bluze și pantaloni din materiale ușoare, din fibre naturale, care le oferă posibilitatea și de a sta jos, pe perne, fără a-și face probleme că hainele se vor șifona. În picioare nu se poartă tocuri, ci încălțăminte cât mai confortabilă. Invită la petrecere oameni veseli, buni, care au capacitatea de a se bucura de astfel de momente plăcute.

Hygge înseamnă mai mult arta de a trăi clipa, de a fi fericit. Oamenii sunt fericiți când petrec clipe frumoase împreună, când se simt liberi, când au un stil de viață confortabil și plăcut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata