Iaşi: Bolnavii HIV/SIDA au rămas fără medicamente

1

Viața a peste 1.500 de persoane diagnosticate cu HIV/SIDA este pusă în pericol deoarece Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași a epuizat stocul de medicamente necesare acestor bolnavi.

Prof. dr Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva, a declarat miercuri că a cerut sprijinul celor de la Direcția de Sănătate Publică Iași pentru remedierea situației.

„Am obținut și implicarea directă a factorilor de decizie din Ministerul Sănătății, a ministrului personal. Sperăm ca prin această conlucrare, până la sfârșitul acestei zile (miercuri-n.r.) să realizăm o comandă optimă, în condițiile păstrării rigorilor legii”, a spus prof. dr. Carmen Dorobăț.

Situația se datorează faptului că spitalul a primit o finanțare cu aproape 50 la sută mai mică decât anul trecut, motiv pentru care achiziționarea de noi medicamente este posibilă doar din luna octombrie.

Singura rezolvare ar fi,potrivit sursei citate, ca distribuitorii să accepte să încaseze banii la 120 de zile de la livrarea medicamentelor, însă doar o parte dintre aceștia au acceptat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata