Iaşi: Protest la maternitate pentru susţinerea medicilor demişi din funcţiile de conducere

20

Mai mulți angajați ai Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași au declanșat, marți după-amiază, un protest spontan pentru a-și arăta nemulțumirea față de demiterea managerului unității medicale, doctorul Emil Anton.

Personalul din cadrul maternității ieșene a strâns semnături și a ieșit în curtea unității medicale pentru a cere reprezentanților Ministerului Sănătății să nu-l demită pe medicul Emil Anton din funcția de conducere.

Protestul a fost declanșat după ce reprezentanții Ministerului Sănătății au recomandat marți eliberarea din funcție a managerului și directorului medical al Maternității „Elena Doamna” și numirea unei echipe manageriale care să asigure un management eficient al serviciilor medicale acordate pacienților, cu respectarea legislației în vigoare. O altă măsură impusă este cea a sancționării persoanelor care aveau obligația asistării unei paciente în timpul sarcinii și al spitalizării.

Măsurile au fost aplicate după ce o femeie în vârstă de 28 de ani și soțul acesteia au acuzat de malpraxis, pe 9 septembrie, personalul medical de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, bebelușul acestora murind la naștere.

Potrivit declarațiilor tatălui, pe 8 septembrie, soția acestuia, gravidă la termen, a fost consultată la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, părinții fiind asigurați de personalul medical de faptul că fătul este bine și nu vor fi probleme la naștere. Bărbatul susține că a revenit după câteva ore, când a aflat că soția sa ar trebui să nască, dar că în spital nu era niciun doctor. Conform acestuia, deși a fost internată în spital pe 8 septembrie, femeia a fost dusă în sala de nașteri abia a doua zi dimineață, în jurul orei 6,50, la insistențele unui medic anestezist. După 40 de minute, femeia a ieșit din sala de nașteri, moment în care a aflat că nou-născutul e mort.

Conducerea maternității neagă acuzațiile aduse și susține că gravida, o femeie obeză, ar fi fost consultată de mai multe ori de medici.

Rezultatul necropsiei efectuate la solicitarea Ministerului Sănătății a arătat că fătul a murit cu mai bine de 24 de ore înainte de naștere, în uterul mamei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata