Impozitul forfetar nu va fi plătit de toată lumea

20

Cel mai probabil, restaurantele şi barurile nu vor scăpa de forfetar, fiind în top în preferinţele Ministerului Finanţelor când vine vorba de noul impozit, spune Alexander Milcev, tax partner Ernst & Young. Expertul crede însă că statul ar trebui să se concentreze pe încasarea taxelor existente şi nu să umble iar la fiscalitate, scrie Money.ro.

Renunţarea la impozitul minim este o decizie foarte bună, şi n-ar trebui neapărat urmată de un impozit forfetar, a spus la Money Channel, Alexander Milcev, tax partner Ernst & Young.

“Din păcate, nu este foarte clar cum se va aplica. Până acum, Ministerul Finanţelor a enumerat până la 30 de industrii în care acesta ar putea fi aplicat. Ce este cert e că nu toata lumea va fi afectată de impozitul forfetar.

De pildă, firmele de producţie vor reveni la impozitul simplu pe profit. Deci se trece de la un impozit datorat de toţi la unul pe anumite domenii”, a spus Milcev.

El a continuat că un exemplu de domeniu vehiculat intens de Finanţe e cel de restaurante şi baruri.

“E cel mai uşor de abordat şi aici există şi precedente europene. E simplu de pus un impozit forfetar pe numărul mese sau pe metrii pătraţi folosiţi. Ar fi mult mai greu de aplicat, de exemplu, în construcţii, domeniu care a fost la un moment dat pe lista Finanţelor”, a spus expertul Ernst & Young.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata