În 15 septembrie 2010 încep deconturile pentru „Casa Verde”

16

Cei 8.800 de români care au contracte în cadrul programului „Casa Verde” vor începe să îşi recupereze banii de la Ministerul Mediului din 15 septembrie, însă ritmul de analiză a dosarelor este destul de lent, a anunţat luni (6 septembrie 2010) la Sibiu ministrul László Borbély.

„A început la 1 iulie programul, iar deja decontările le vom face pe 15 septembrie, unde este cazul. Am pus zece oameni în plus pentru a urgenta analiza dosarelor. (…) Nu e problemă cu decontarea”, a afirmat ministrul Mediului.
El a spus că a semnat primele contracte pentru „Casa Verde” abia pe 15 august, iar primul contract care aşteaptă să fie decontat de minister aparţine unui cetăţean din judeţul Argeş, care şi-a montat o centrală termică pe bază de panouri solare.

După două luni de la începerea programului „Casa Verde”, angajaţii Ministerului Mediului au analizat doar un sfert din totalul dosarelor depuse, ceea ce înseamnă că în acest ritm vor termina analiza dosarelor abia în martie anul viitor, beneficiarii urmând să îşi primească banii de la stat abia în primăvara lui 2011.
„Vom începe decontările atunci când vom încheia contractele. Am finalizat analiza a 2.000 de dosare din cele 8.800.
Îmi pare bine că judeţele din Ardeal sunt în primele 10 locuri din ţară”, a spus Borbely. Ministrul Mediului a fost prezent luni la Sibiu la deschiderea lucrărilor celei de a şasea conferinţe europene de RADAR în meteorologie şi hidrologie, unde sunt prezenţi sute de specialişti din toată lumea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata