În ce judeţe au făcut investitorii străini cele mai mari infuzii de capital

26

În perioada ianuarie-iunie 2010, companiile străine care activează pe piaţa românească şi-au majorat capitalul cu o valoare totală de 3,24 miliarde de euro, în creştere faţă de aceeaşi perioadă din anul 2008, când majorările de capital au totalizat 3,09 miliarde de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului (ONRC). Însă, o parte din companii au dispus şi diminuarea capitalului, scrie Money.ro

Bucureştiul se află în topul zonelor cu cele mai mari majorări de capital în perioada ianuarie – iunie 2010, în valoare de 2,12 miliarde de euro. Prologis Joiţa România (57 mil. euro), Alpha Bank România SA (71 mil. euro), Michelin România SA, Volsbank România SA (39 mil. euro) Garanti Bank SA (137 mil. euro) şi Real-Hypermarket România SRL sunt companiile care au operat cele mai mari majoări de capital.

Pe locul doi se clasează judeţul Ilfov cu o valoare totală a majorărilor de capital de 271 milioane de euro: Hornbach Imobiliare SRL (21,5 mil. euro), Lidl România SCS (32,6 mil. euro), Starbev Bucharest SA (87,3 mil euro), Expo Market Doraly (19 mil euro).

Locul trei este ocupat de companiile din judeţul Alba, cu un total de 189 de milioane de euro: Roşia Montană Gold Corporation (120 mil. euro), Star Transmission Cugir SRL (81 mil. euro), Cascade Empire SRL (9,3 mil. euro), Kronospan Sebeş SA (6,2 mil. euro).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata