Inca o zi cu probleme din cauza vremii. Situatia transporturilor

22

Romania este inca afectata de gerul care s-a oprit asupra Europei. Administratia Nationala de Meteorologie face cunoscut faptul ca va fi in continuare foarte frig in toata tara. Jumatate din teritoriu se afla deja sub dificultatea unor coduri galbene sau portocalii de ger, viscol si ninsoare.

Din cauza acestor fapte, cele mai afectate sunt transporturile.

Cea mai negativa situatie se gaseste in județul Constanta. Aproximativ jumatate dintre trenurile anulate miercuri ar fi trebuit sa circule in judetul Constanta ori sa faca legatura dintre acesta si restul tarii. In judetul Constanta, vantul bate cu pana la 70 de kilometri pe ora, iar temperatura care se resimte a scazut, in aceasta dimineata, la minus 27 de grade Celsius.

Nu se circula nici acum pe 19 drumuri nationale. Sunt inchise si Autostrada Soarelui si A4 Ovidiu-Pod Agigea.

Drumurile inchise la ce se inregistrau in jurul orei 10:00 sunt A2, intre Bucureşti si Constansa; A4, intre Ovidiu si Agigea; DN 2, intre Lilieci si Spataru; DN 21, intre Insuratei – Calarasi; DN 22A , intre Cataloi si Harsova; DN 22C, intre Cernavoda si Murfatlar; DN 23B  intre Maicanesti si Ciorasti; DN 2A, intre Harsova si Ovidiu; DN 2C, intre Costesti si Slobozia; DN 2N, intre Bogza si Dumbrăveni; DN 3, intre Branesti si Constanta; DN 31, intre Cuza Voda – Oltenita; DN 3A, intre Lehliu – Fetesti; DN 3B, intre Pod Calarasi – Fetesti; DN 3C, intre Constanaa – Ovidiu; DN 4, intre Popesti Leordeni – Oltenita; DN 41, intre Oltenita – Daita;
DN 5A, intre Adunatii Copaceni – Hotarele; DN 5B, intre Giurgiu si Ghimpati; DN 65A, intre Rosiorii de Vede si Turnu Msgurele; DN 65E, intre Furculesti si Bogdana.

Viscolul, gerul si zapada impovareaza si circulatia pe calea ferata. In acest moment 99 de trenuri sunt anulate, anunta CFR.

Din cauza vantului puternic, sunt inchise si porturile de la Marea Neagra.

Cursele aeriene au intârzieri pe aeroportul Otopeni. In cursul diminetii, 16 curse aeriene au inregistrat intarzieri de pana la 30-40 de minute si punctual, de pana la 60 de minute pe aeroportul Otopeni, generate de necesitatea degivrarii aeronavelor inainte de decolare si/sau de handlingul la sol ingreunat de conditiile meteo, a anuntat miercuri dimineata Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB). Nicio cursa nu este anulata insa pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea in conditii de siguranţa, spun oficialii CNAB.

De asemenea, Aeroportul International Mihail Kogălniceanu din Constanta a anuntat miercuri dimineata ca este deschis permanent operarii aeronavelor in conditii de iarna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata