Închisoare cu executare pentru trei cadre didactice de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa

20

Tribunalul Caraș-Severin a condamnat trei foste cadre didactice ale Universității Eftimie Murgu din Reșița la închisoare cu executare pentru acte de corupție, iar pentru un patrulea universitar și un student, a stabilit pedepse privative de libertate cu suspendare, deciziile nefiind definitive.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Tribunalului Caraș-Severin, fostul prodecan al Facultății de Științe Sociale, Florin Franț, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în formă continuată și pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

Fostul director al Departamentului de Drept și Științe Administrative din cadrul aceleiași facultăți, Irina Oriol, a primit trei ani și zece luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită, ambele în formă continuată.

Închisoare cu executare a primit și fosta asistentă universitară Ruxana Ghiță, respectiv, trei ani și două luni, pentru luare de mită și trafic de influență, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

De asemenea, cel de-al patrulea cadru didactic al Universității Eftimie Murgu, trimis în judecată în acest dosar, lectorul universitar Mihai Vișan, a fost condamnat pentru trafic de influență și luare de mită la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendarea executării.

Pentru o perioadă de cinci ani, niciunul dintre cei patru inculpați nu va avea dreptul de a exercita profesia de cadru didactic și nici dreptul de a fi ales sau numit în vreo funcție publică, potrivit deciziilor Tribunalului Caraș-Severin.

O condamnare cu suspendare a primit și unul dintre studenții universității reșițene, Alexe Ilici, pentru dare de mită și cumpărarea de influență.

Instanța a mai decis și confiscarea banilor primiți ca mită de către cadrele didactice.

Deciziile Tribunalului Caraș-Severin sunt cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata