Informaţie, nu medicaţie

2

În 1940, dr. J. H. Tilden scria că nu avem nevoie de medicamente şi tratamente medicale, ci avem nevoie de informaţie şi educaţie pentru sănătate.

În 2014, peste 90% dintre oameni încă mai cred că dacă înghiţim cutii de pastile chimice putem vindeca boli, şi că putem consuma otrăvuri chimice precum Cola sau Redbull sau produse colorate în albastru şi verde, în cutii arătoase  timp de mulţi ani de zile  şi să ne menţinem sănătatea.

Şi tot peste 90% dintre oameni cred că bolile sunt ceva din exterior  care ”ne lovesc” când ne este lumea mai dragă  în plină sănătate şi fericire. Şi se străduie să se protejeze de boli rugându-se şi mergând la biserică, unde se plătesc acatiste, în loc să încerce să înţeleagă care este RESPONSABILITATEA fiecăruia în producerea PROPRIEI suferinţe.

Gândirea publicului, în general, a rămas plină de MAGIE şi de frica necunoscutului. Deşi suntem în secolul Internetului,al telefoniei mobile, al miniaturizării şi călătoriei cu avionul.

Medicina este încă impregnată de ”credinţe” (orice manual foarte serios de medicină are în dreptul capitolului despre ”cauzele bolilor” fraza celebră ”nu se ştie de ce apare, dar credem că…..”). Aşadar,  medicina modernă NU CUNOAŞTE cauza multor boli şi înlocuieşte de multe ori ŞTIINŢA cu CREDINŢA.

De aceea, etichete precum ”cancerul”  sau ”bolile autoimune”  dar şi altele, sunt adevărate ”sperietori” pentru publicul larg  care le priveşte drept nişte ”condamnări” la suferinţă, primite de la un Divin necruţător, pentru ”păcate” neprecizate şi indefinite. Gândirea magică a rămas o componentă importantă din cunoaşterea generală a oamenilor.

Mai mult ca niciodată, în secolul XX este nevoie de INFORMAŢIE şi EDUCAŢIE. Pentru că manipularea socială a informaţiei a atins cote de neimaginat înainte de era Internetului.

Mediile ştiinţifice pot susţine orice, oricând, oricât, cu multiple ”dovezi ştiinţifice”. Sănătatea a devenit o afacere extrem de bănoasă  în care multe industrii îşi împart felii suculente. Omul de rând este pierdut în hăţişul informaţiei  şi nevoia de educaţie pentru sănătate SIMPLĂ şi cu BUN SIMŢ este mai mare ca niciodată.

Nu puneţi nisip în rezervorul unei maşini şi apoi încercaţi să o porniţi. Pentru ca ştiţi că nu va funcţiona.

La fel şi cu animalele, nu îi veţi da unei pisici să mănânce grăunţe şi nici unei găini să mănânce carne  pentru că ştiţi că nu o va face (nici chiar dacă este foarte înfometată)  pentru că fiecare specie are alimentaţia sa specifică  adaptată anatomiei şi funcţiei sale.

Nicio specie din natură nu consumă hrană ambalată, congelată, procesată şi sub formă de prafuri. Doar animalele domestice pe care omul le chinuie în prizonieratul locuinţelor sale  acceptă pastile sub formă de mâncare. Cu preţul a nenumărate suferinţe  foarte asemănătoare cu cele ale stăpânilor. Animalele preferă hrană vie  în stare cât mai naturală  şi cât mai proaspătă.Doar aşa îşi păstrează starea de sănătate a organismului fizic.

Medicina veterinară n-ar fi existat  dacă animalele domesticite şi care trăiesc pe lângă om ar fi fost hrănite corespunzător nevolilor lor. Pentru că oamenii nu ştiu să se hrănească pe ei  au uitat complet care sunt necesităţile organismelor lor, nu ştiu să-şi hrănească nici animalele. Şi atunci  se confruntă cu ”degradări” şi ”tulburări” ale maşinilor biologice numite corpuri  pe care încearcă apoi să le trateze cu pastile şi cu chirurgie.

Când te trezeşti şi deschizi ochii către absurditatea vieţii umane şi a animalelor domestice care începe cu ALIMENTAŢIA total eronată  şi se termină în suferinţă şi boală, ajungi să pui multe multe întrebări cu privire la validitatea modului de organizare social.

NEVOIA DE EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE este mai importantă în prezent ca niciodată. Pentru că de ea depinde supravieţuirea nostră în prezent.

Suntem mai mulţi ca niciodată pe acest Pământ, dar şi mai bolnavi şi vulnerabili ca niciodată. Trăim din ce în ce mai puţin vieţi superficiale şi scurte fără măcar a avea timp să aflăm cine suntem şi ce avem de făcut pe pământ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata