Infracţiunile stradale şi tâlhăriile au scăzut cu peste 40%

25

La nivelul judeţului Mureş, in luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut cu peste 40%, în special în cazul infracţiunilor stradale şi a tâlhăriilor, dar a crescut violenţa în familie cu peste 43%, a anunţat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

„Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,94%, faţă de perioada similară a anului trecut. Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 25,64%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 29,87%, iar tâlhăriile cu 42,85%. De asemenea, infracţiunile stradale sesizate au înregistrat o scădere cu 40,98% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (…) În ce priveşte faptele penale din domeniul violenţei în familie, în luna martie 2020, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, a crescut numărul infracţiunilor sesizate cu 43,42%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliţiei a crescut. În luna martie 2020, instanţele judecătoreşti au emis 14 ordine de protecţie, cu 3 (-17,64%) mai puţine ca anul trecut, fiind emise, în aceeaşi lună, 8 ordine de protecţie provizorii, cu 2 (+33,3%) mai multe ca anul trecut”, a anunţat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

În plus, numărul accidentelor rutiere grave. dar şi al persoanelor decedate în urma acestora, cu 33,3%, iar al răniţilor grav cu 30,7%, arătat IPJ Mureş.

„Acţiunile poliţiştilor vor continua pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID 19), dar şi pentru combaterea ilegalităţilor de orice fel, prin activităţi preventive, operative şi de investigare”, a precizat IPJ Mureş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata