Inimi… la conservă. Ultima modă lansată de ciocolatieri în România, de Valentine’s day

21

În premieră în România, în atelierul ciocolatierilor de la Pralin, din oraşul Cisnădie (judeţul Sibiu), a început producţia primelor conserve de ciocolată, asemenea celor de sardine, în care se aşează opt inimioare din cea mai fină ciocolată din lume, importată din Belgia, de la liderul mondial, Callebaut, pentru Valentine’s day, a precizat miercuri,  Florin Balan, managerul firmei şi singurul român invitat la toate ediţiile World Chocolate Masters.

„De ce inimi la conservă? Pentru că orice lucru banal poate fi extraordinar în preajma Valentine’s. Un lucru banal poate fi transformat într-un cadou foarte frumos. Din cunoştinţele mele, conserve de ciocolată nu mai există în România, doar noi le producem. Peste tot unde le-am prezentat, lumea a fost şocată pozitiv şi oamenii s-au grăbit să ne întrebe: când ni le trimiteţi şi nouă?”, a explicat ciocolatierul Florin Balan.

Deja primele inimi la conservă sunt în drum spre Bistriţa şi Cluj, unde se vor putea cumpăra de cei mai nonconformişti gurmanzi, iubitori ai ciocolatei, considerată de unii, cel mai dulce afrodisiac.

Practic, la mai bine de 92 de ani după ce la Sibiu producătorul neamţ de mezeluri, Josef Theil, a înfiinţat fabrica ce avea să devină cunoscută în toată ţara, astăzi numită Scandia, în Cisnădie se produc câteva sute de conserve altfel, de ciocolată.

Unii clienţi preferă fructe de mare în conserve de sardine, totul în ciocolată, în timp ce majoritatea vor putea savura de Valentine’s day opt inimioare, fiecare de câte 10 grame, cu arome şi culori diferite. Desigur, nu vor lipsi inimioarele roz şi roşii, cele cu arome de căpşuni, portocală, strugure, alune şi scorţişoară.

Ultima modă în materie de cadouri de ciocolată de Valentine’s day costă patru euro. Avantajul este că dragostea la … cutie se poate păstra mult mai mult, iar inimioarele se pot savura şi la vară, peste şase luni, pentru că vor fi în termenul de garanţie. Spre deosebire de o cutie de conservă obişnuită, aceasta este comestibilă, fiind realizată din ciocolată neagră, iar capacul se desface uşor, fără cheiţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata