Investiţii de aproximativ 150 milioane lei pentru reabilitarea sistemelor de apă şi canalizare

15

Un număr de 15 obiective de investiţii, în valoare totală de aproximativ 150 milioane lei, vor fi realizate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori, pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, lansat în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Finanţarea obiectivelor de investiţii va fi realizată din credite externe, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin bugetul MDRT, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din bugetele locale.

Astfel, în Bihor (Marghita), va fi realizat un obiectiv de investiţie în valoare de 25,56 milioane lei, iar în
Bistriţa Năsăud (Lunca Ilvei), un proiect în valoare de 18,29 milioane lei. În Constanţa, pentru un proiect derulat în Cernavodă a fost alocată suma de 15,85 milioane lei.

Potrivit MDRT, pentru alte proiecte de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate au fost alocate sumele de 11,24 milioane lei, pentru Medgidia – 8,33 milioane lei pentru Murfatlar şi 1,31 milioane lei pentru un sistem integrat în Techirghiol.

Pentru obiectivele din Gorj (Rovinari), proiectul de act normativ prevede suma de 11,14 milioane lei, pentru Harghita (Borsec) – 8,08 milioane lei, Harghita (Odorheiu Secuiesc) – 16,21 milioane lei, Harghita (Topliţa) – 8,07 milioane lei, Mureş (Ernei) – 6,87 milioane lei, Tulcea (Babadag) – 12,87 milioane lei.

Valoarea totală a proiectelor se ridică la 143,82 milioane lei, iar în cazul a două obiective de investiţii – în Bistriţa Năsăud (Livezile) şi în Mureş (Miercurea Nirajului) – nu sunt prevăzute sumele necesare derulării lucrărilor de reabilitare.

Programul este derulat la MDRT în calitate de coordonator, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în calitate de agenţie de implementare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata