Ioan Neculaie va fi cercetat sub control judiciar

9

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, reţinut joi seara, 28 ianuarie, pentru 24 de ore, va fi cercetat sub control judiciar, măsură luată pentru următoarele 60 de zile, au decis Magistraţii Tribunalului Braşov sâmbătă.

Ioan Neculaie este cercetat pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani.

Omul de afaceri braşovean a ajuns la Tribunalul Braşov în jurul orei 22.40, imediat după ce a expirat mandatul de reţinere pentru 24 de ore.

Ioan Neculaie a fost prezentat Tribunalului pentru aprobarea cererii de arestare preventivă înaintată de procurori, însă aceştia au decis, vineri spre sâmbătă dimineaţa, cercetarea lui sub control judiciar.

În acelaşi dosar mai este cercetat tot sub control judiciar un fost director economic al firmelor sale, Păunescu Stelian Florin.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, „din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în perioada martie 2013-mai 2015, în calitate de acţionar majoritar la S.C ICIM.S.A Braşov şi S.C Fotbal Club Braşov S.A, s-a asociat cu inculpatul Păunescu Stelian Florin (director economic în cadrul grupurilor de firme PRESCON S.A şi ROMAN S.A şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C ICIM S.A Braşov şi SC Fotbal Club S.A Braşov) şi suspecta Slăvilă Corina Eugenia (jurist în cadrul grupului de firme controlate de Neculaie Ioan) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club S.A Braşov să stabilească în mod fraudulos un TVA deductibil în cuantum de 6.969.266,88 lei, prin înregistrarea în contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Braşov a unei operaţiuni nereale, respectiv a achiziţiei la data de 24.01.2014 de către aceasta din urmă societate a unei presupuse investiţii de la S.C ICIM S.A Braşov constând într-o bază sportivă situată în municipiul Braşov”.

Valoarea pretinsei investiţii atestată de înscrisurile înregistrate în contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Braşov a fost stabilită la suma de 36.007.878, 88de lei (din care 6.969.266,88 de lei TVA), deşi în realitate S.C Fotbal Club S.A Braşov nu a dobândit niciun drept concret şi niciun bun în urma respectivei tranzacţii, această tranzacţie neavând valoare economică. În urma înregistrării acestor înscrisuri în evidenţele S.C Fotbal Club S.A Braşov, această societate a compensat până în luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentând TVA deductibil aferent pretinsei investiţii rezultată din documente ce atestă operaţiuni nereale, mai arată procurorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata